Държавата дава на община Димитровград Светилището на нимфите за още 10 години

Държавата предоставя безвъзмездно за управление на община Димитровград, за срок от 10 години, част от обхвата на Светилището на нимфите и Афродита, край село Каснаково, става ясно от решение на Министерски съвет.

Имотът представлява публична държавна собственост – археологическа недвижима културна ценност, с национално значение. Той се предоставя, за да бъдат реализирани дейности, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности. Те ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Исторически музей – Димитровград.

С решение на Министерски съвет от 2011 г. имотите бяха дадени на община Димитровград, за срок от 5 години, след приключване на дейностите по изпълнение на проект за развитие на туристическата атракция… В края на юни тази година Общинският съвет разгледа решение за съгласие за безвъзмездното предоставяне. Това отваря възможност Община Димитровград да кандидатства по оперативна програма, обхващаща периода 2014 – 2020 г., по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, за последващо развитие на туристически атракции.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук