Държавата гарантира финансиране на водоизточник за инвеститорите в индустриалната зона

контакти

Държавата гарантира финансирането за изграждането на нов водоизточник в района на село Крепост, който след това ще бъде подвързан към водопреносната мрежа. С водата от кладенеца ще се захранват инвеститорите в Индустриалната зона край Димитровград, където се развиват мощностите на „Язаки“, „Са Ба“ и други международни компании.

Информацията съобщи кметът на Димитровград Иво Димов, който преди ден бе в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, където се срещна със заместник-министър Николай Нанков. Имаме пълното съдействие на ведомството. Обещанието е, че веднага след като приключи процедурата за избор на изпълнител на кладенеца, ще бъдат отпуснати средства за него, коментира Димов.

Градоначалникът уточни, че около 600 хил. лева е общата необходима сума за изграждането на този водоизточник. Очаква се финансите от МРРБ да бъдат отпуснати през сектор „Води“.

За това, че предстои изграждането на такъв кладенец, писахме още преди година. А такъв е необходим, тъй като действащият към момента, захранващ Крепост и предприятията, няма да бъде достатъчен, когато заработят на пълни обороти, включително, ако се появят нови, каквато възможност е реална.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук