Дървени играчки премирани в димитровградската Стартъп-работилница

Компания на пловдивските архитекти Бистра Попова и Анастас Марчев специализирани в дизайна и производството на дървени магнитни играчки за деца над 3 годишна възраст, под марката ESNAF, бе избрана от журито на провелата се в Димитровград Стартъп-работилница. Гост на събитието бе и кметът на община Димитровград Иво Димов, които наблюдава презентациите на участниците и сподели възхищението си от представянето и нивото на бизнес решенията им.

Димов специално поздрави Димитър Караиванов за инициативата му и изрази готовност общината да продължава да бъде партньор за развитието на предприемачеството. Силната конкуренция и иновативни идеи между участниците затрудни избора на журито, както и самия Димитър Караиванов.    

В три последователни уикенда в бизнес инкубатора в Димитровград 40 предриемача от цялата страна получиха ценни насоки и съвети от опитни ментори. Участниците в надпреварата за успешен стартъп се състезаваха за възможността да бъдат финансирани с 5000 лв., а на следващ етап инвестиционният билет достига сумата от 25 000 евро.

Архитектурното студио  на двамата пловдивски архитекти продава своите иновативни цветни дървени играчки в Европа, Австралия и САЩ. При сглобяването на играчките децата развиват въображението и интелектуалните си възможности. В създаването им са използвани само естествени материали, без полиращи лакове.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук