Дългогодишният детски лекар д-р Желев – предложен за почетен гражданин на Димитровград

Кандидатурата му ще бъде разгледана на обществено обсъждане на 20 юни

Да бъде удостоен с отличието „Почетен гражданин на Димитровград“ за 2019 г. дългогодишният детски лекар д-р Недялко Желев, предлага кметът Иво Димов. Кандидатурата му предстои да бъде разгледана на обществено обсъждане, на 20 юни от 17 часа в многофункционална зала „Гроссето“, на което са поканени всички желаещи да присъстват.

Димитровград има своите достойни граждани, които работят и изграждат доброто му име. През цялата 72-годишна история на града и 68-годишна история на болницата, само двама лекари са получили званието „Почетен гражданин“. Призванието към хората, които се грижат за живота и здравето на нашите съграждани, трябва да покаже на обществото уважението към труда на медика и да постави висока обществена оценка към заслугите на хората, които са спомогнали за развитието на здравеопазването в нашия град. В тази връзка, заслужено признание заслужава най-дългогодишният лекар, който продължава и до днес да обгрижва децата ни – д-р Недялко Желев. Вече 47 години той неуморно отдава внимание и грижи на най-малките граждани на Димитровград и е сред най-уважаваните лекари в Димитровград, споделя кметът Иво Димов.

Д-р Недялко Желев е роден в село Злато поле на 26 август 1945 г., се казва в биографичната справка за него. Повече за нея, както и за мотивите за предложението той да бъде удостоен като почетенн гражданин на Димитровград, вижте ТУК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук