ДЪЖДЪТ ПРЕМИНАВА В ОБИЛЕН СНЯГ, ОПАСНОСТ ОТ ПОЛЕДИЦИ

[quote]СНЕГОВАЛЕЖ ДО ПЕТЪК, ОТ ПОНЕДЕЛНИК – ПАК[/quote]

Обстановката в област Хасково в следобедните часове е спокойна, но снеговалежът се увеличава. Тази вечер и през нощта ще завали обилен сняг в цялата област, дори и на местата, където днес валеше дъжд. Обстановката ще се усложни, навсякъде има опасност от поледици. Предупредителният жълт код за опасност от сняг и поледици остава в сила и за 18 януари.

Днес няма затворени пътища, няма наложени ограничения за движение. Във всички населени места има ток, вода няма само в три ивайловградски села – Орешино, Черничево и Пелевун. По тези аварии се работи и скоро ще бъдат отстранени.

Магистрала „Марица“ се чисти. „За нас е важно основните пътни артерии да бъдат почистени , за да не спира бизнесът в региона“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той още веднъж предупреди хората за тежката пътна обстановка и призова, ако е възможно да се избягват пътувания.

Снеговалежите ще продължат до петък. В събота и неделя ще спре да вали, но температурите ще паднат рязко. Това, което показва, засега, прогнозата, е, че от понеделник пак ще завали сняг.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук