ДРУГАРЯ ДОБРЕВ ТЪРСИ СПОНСОРИ ЗА ЛОС АНДЖЕЛИС

контакти

На Другаря Добрев му се иска да отскочи през следващия месец до Лос Анджелис в САЩ. Искал да си направи малко разходка и да види прожектирането на свой филм зад океана, но трябват спонсори.

Изпратих лентата „Топъл есенен следобед“ да участва на световния фестивал НОФИ в арменската столица Ереван. Той бе подбран, заедно с още 6 любителски филма от българската Федерация за алтернативно кино. Жури в Ереван върна шестте, само моя остана от България. Той е сред най-награждаваните ми творби. Това каза майсторът-любител с камерата Валери Добрев. Фестивалът е смесен за професионалисти, любители и аниматори. Участвали общо 46 филма от цял свят. От тях – 24 документални, 12 професионални и 10 анимационни.

Получих писмо от организатора в Армения Арташес Хованесян, след фестивала. В него ми съобщи, че моят филм, заедно с още 6 или 7 любителски са подбрани да участват на подобни фестивали в Москва и Лос Анджелис. В руската столица може и да отида, може и да не отида. По-скоро ми се ходи в Америка. Сигурно ще се намери някой спонсор, с усмивка казва Другаря Добрев. В Москва форумът е в средата на юли, а в L. A. – в края на същия месец. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук