ДПС номинира Елена Йончева за евродепутат

контакти

Структурата на ДПС в Благоевград взе решение на свое заседание да номинира Елена Йончева за член Европейския парламент (ЕП).

Йончева понастоящем е евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Пътят на Елена Йончева в политиката започва през 2017 г., когато бе част от инициативния комитет, издигнал за кандидат-президент Румен Радев, който след като пое поста в началото на 2017 г., я включи в екипа си. Скоро след това тя бе избрана за депутат в 44-ото Народно събрание, от групата на БСП, издигната от регион Хасково.

През 2019 г. Йончева бе водач на листата на БСП в европейските избори. Малко след това социалистите от област Хасково снеха доверието от нея…

До момента Елена Йончева е евродепутат. Дали ще бъде сред кандидатите за (ЕП) и сега, водени ли са разговори с нея, приела ли е номинацията на ДПС…, засега няма информация. Интересна подробност е, че на страницата в Уикипедия за нея е посочено – от 2024 ДПС.

Малко по-късно Елена Йончева излезе с позиция, от която личи, че обмисля отново да бъде кандидат за евродепутат, без да посочва дали би приела номинация от ДПС или друга формация. По думите й, зависи от това дали ще мога да продължа битките, които съм водила през последните пет години. В позицията си казва:

Благодаря за номинацията, която получих от ДПС – Благоевград да участвам в кампанията като кандидат за евродепутат. Приемам това като признание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България… Ще приема подкрепа за участие в европейските избори, която да ми позволи да продължа да работя по тези важни за България теми. Ще приема подкрепа, която би ми дала свободата да ги отстоявам.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук