До 39 градуса в горещниците

До 39 градуса ще достигнат температурите в средата на тази седмица, когато са астрономическите горещници – на 28, 29 и 30 юли.

Ще имаме няколко дни, в които ще е напълно слънчево и рядко ще виждаме облаци. Може би, ще регистрираме едни от най-високите температури през годината, 38-39 градуса. Трябва обаче да отбележим, че ще бъдем доста далеч от най-високите отчитани температури, коментира пред БНТ д-р Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Поради небрежност или високи температури, пожари избухнаха в предходните дни. Метеорологът предупреди, че има опасност от нови. Най-застрашени са районите на Югоизточна и Източна България.

Според нея, малка е вероятността през това лято да надхвърлим 40 градуса. Към края на седмицата ще има валежи и кратко понижение на температурите, но те бързо ще преминат. След това ще изгрее слънце и ще влезем в август с приятно лятно време, поясни Стойчева, разговора с която може да проследите във видеото.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук