До 23 февруари може подкрепите проект за обновяване на Водната кула

Уважавани архитекти ще оценяват предложенията за идейно развитие на съоръжението в Димитровград

контакти

До 23 февруари (четвъртък), включително, гражданите могат да подкрепят един от шестте подадени проекти за обновяване и преустройство на Водната кула в Димитровград. Гласуването става на специално създадения за целта сайт – на следния ЛИНК.

След това едни от най-уважаваните архитекти в страната ще оценяват предложенията за идейно развитие на Водната кула, които се приемаха до 17 февруари.

Председател на журито е арх. Владимир Милков – председател на Камарата на архитектите в България. В комисията са проф. д-р арх.Тодор Булев – председател на Съюза на архитектите в България, д-р арх. Анета Василева от Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, катедра „История и теория на архитектурата”, д-р арх. Мила Никифорова от Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, катедра „Градоустройство”, арх. Нина Танчева – председател на Регионалната колегия на архитектите в Хасково, инж. Снежа Янева-Жекова – председател на Регионалната колегия в Хасково на Камарата на инженерите в инвестиционното планиране и главният архитект на Община Димитровград арх. Елисавета Георгиева.

На 24 февруари (петък) в зала „Гросето“ пред журито на конкурса ще бъдат представени проектите. В 16.00 часа ще бъдат обявени и наградени победителите. Тогава ще бъде открита и изложбата с проектните предложения.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук