ДО 200 КМ/Ч ЩЕ РАЗВИВАТ ВЛАКОВТЕ КЪМ СВИЛЕНГРАД

[quote]ОТ ДИМИТРОВГРАД ДО СИМЕОНОВГРАД – ЗА 12 МИНУТИ[/quote]

Пътническите влакове до Свиленград ще мога да развиват вече от 160 до 200 км/ч. Товарните ще могат да вдигат до 120 км/ч. Това става възможно с рехабилитацията на железопътния участък в региона.

jp-liniq-lentaС демонстрационно пътуване с влак от Пловдив  до Свиленград днес бе поставен финал на проекта за реконструкция и електрификация на жп линията. На жп гарата в Симеоновград последва прерязване на лента на позицията „Димитровград – Харманли“, с което приключва изпълнението на целия проект от Първомай до Свиленград. Това направиха областният управител на Хасково Станислав Дечев и генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ Милчо Ламбрев.

Пътуването от Димитровград до Симеоновград с влак вече отнема само 12 минути, изчисли Дечев. Според него, този транспорт ще даде възможност на хората по тази жп линия да пътуват евтино и удобно до съседни градове, което ще увеличи възможностите за работа.

Доближаваме се до голямата крачка да приключим направлението от сръбско-българската граница през София и Пловдив до Бургас и до турска и гръцка граници. Това ще  бъде първият завършен високоскоростен коридор, подчерта Ламбрев.

Фазата от Първомай до Свиленград обхваща реконструкция и частично удвояване на приблизително 150 км железен път, изграждане на контактна мрежа, тягови подстанции, системи за сигнализация, телекомуникации и радиоуправление, малки и големи съоръжения, които да позволяват бъдещо удвояване на цялата линия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук