ДО 2 СЕДМИЦИ ИДВА ТЕХНИКА ЗА ПИЛОНИТЕ НА ПАСАРЕЛКИТЕ. РУШКАТ ЖП НАДЛЕЗА МАЙ

контакти

В рамките на две седмици трябва да пристигне техниката за набиване на пилоните, върху които ще бъдат изградени пасарелките за преминаване на пешеходци. Първо ще бъде изградена източната пасарелка, после западната, т. е. тази в района на пазара. Реалният им срок за пускане в експлоатация е в края на февруари и средата на март. Това обаче засега мога да кажа условно, защото факторите са много, коментира кметът Иво Димов, след среща между представители на Национална компания железопътна инфраструктура /НКЖИ/ и изпълнителя „Терна“.

Общината има задължението в първите дни на 2014-та да освободи терена от масите, за да се поставят основите на втората пасарелка. Уверението е, че няма да бъдат премахвани повече маси от вече заявеното. Може единствено да се наложи временно премахване на няколко обекта, за да се свърши работата. Едно от притесненията на срещата се свързвало с въпроса откъде ще влиза техниката, що се отнася до пасарелката на пазара. Уточнило се е, че това ще става от страната на жп линиите.

Следващата стъпка е изграждане на част от кръговото при бензиностанция Петрол, която вече е закрита. До края на годината трябва да разчистим терена и да изкараме резервоарите. Предстои набиването на пилоните около жп надлеза и изграждане на двете източна и западна тангенти, които ще се оширят с още платна. Всички тези дейности ще вървят паралелно, без да се създават трудности за движението. ЖП надлезът ще бъде съборен в периода 15 май – 15 юни. Тогава движението ще бъде пренасочено, допълни градоначалникът.

Според него, уверението на фирмата е, че движението ще бъде пуснато отново в рамките на 4 месеца, което ще рече – октомври 2014 г. Идеята за временен прелез за преминаване се оказала почти невъзможна поради броя на коловозите. Временно ще бъдат спрени и влаковете, но не цялостно. Това са фактите засега, с доста условности, каза още Димов. Той акцентира, че напролет трябва да бъде завършен водният цикъл около кръговото на ОМВ и бул. „Димитър Благоев“. След ремонтните работи, там ще бъде положен асфалт, за да се избегне дискомфорт при изтеглянето на колите. 

[box_info]Гръцки маслини и зехтин на едро от АНТЕК ГРУП: 0988/900 829. Вижте тук.[/box_info] 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. 8 мил. за надлез с кръгово,подходи,стълби и т.н. и 500 хил за две пасарелки :),които после ще гълтат и много пари за поддръжка.Два подлеза ще излезнат доста по-евтино,поддръжката ще е по-лесна и евтина,а и няма да се налага местенето на търговци от пазара.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук