ДО 15 МЛН. ЕВРО ГОДИШНО ПОЛУЧАВАТ „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ПЕНСИИТЕ

До 15 млн. евро годишно ще получават „Български пощи“, за услугата по изплащането на пенсиите в цялата страна, се казва в решение на Министерски съвет.

С промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж правителството одобри механизъм за определяне на възнаграждението за изплащане на пенсионерски „заплати“.

Дружеството ще има задължение за изплащане на пенсиите на територията на цялата страна за срок от 10 години. Срещу извършването на тази обществена услуга „Български пощи“ ЕАД ще получава възнаграждение, чийто размер не трябва да надвишава необходимото за покриване на нетния разход, направен при изпълнение на задълженията. За една година възнаграждението на дружеството не трябва да бъде по-голямо от левовата равностойност на 15 млн. евро.

Преди приетите днес промени възнаграждението беше 8,5 промила върху сумата от пенсиите, които трябва да се платят през съответния месец.

С измененията се осигурява необходимото съответствие със законодателството на ЕС в областта на услугите от общ икономически интерес. Гарантира се приемственост и недопускане на затруднения или каквато и да било несигурност за българските граждани, попадащи в приложното поле на наредбата, информира на сайта си Министерски съвет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук