До 12 години затвор грозят насилник, кълцал и млатил авер

От 5 до 12 години грозят 57-годишния К. М. за нанасяне на средна телесна повреда на 56-годишен негов познат в Димитровград, ако бъде признат за виновен.

Според предварителната информация от прокуратурата и полицията, двамата се почерпили в жилището на К., който поискал от авера си да му даде нотариален акт за наследствен апартамент. Когато той не се съгласил, го наръгал с нож в дясното бедро, отрязал му част от ушната мида и го удрял с бухалка.

При старта на откритото съдебно заседание по делото става ясно, че скандалът възникнал след голямо количество изпит алкохол и спор за дължана дребна сума пари. К. опрял нож до ухото на приятеля си по чашка и отрязал част от него. Пострадалият действително бил наръган и бит, но в този момент е имало и други хора наоколо. Предстои да се изяснява дали и доколко те имат отношение за нанасянето на средната телесна повреда.

С определение на Районен съд – Димитровград бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на К. М. Тя е наложена, тъй като според съда, съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие, предвид, че същият е осъждан многократно.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково в 3-дневен срок, считано от датата на постановяването и обявяването му в съдебно заседание, като в случай на постъпила жалба и/или протест, делото е насрочено за разглеждане от Окръжен съд – Хасково на 25.01.2022 г. от 14.00 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук