ДО 10 ДНИ ТЪРСЯТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПОМЕЩЕНИЯ ЗА БЕЖАНЦИ

контакти

До 10 дни има тактическият оперативен щаб в Хасково да намери допълнителни помещения за настаняване на бежанци. Трябва да бъде ускорена и процедурата по обработване документите на кандидатстващите чужденци. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Той поясни, че капацитетът на сега функциониращите центрове е изчерпан. Според него, не е добро решение да се мисли за палатков лагер, но вариантът не бива да бъде изключван, информират от пресцентъра на МВР.

Министърът посети днес тактическите оперативни щабове в Хасково и Елхово, както и транзитния център в Пъстрогор. По думите му се прави възможното търсещите убежище чужди граждани да не продължават към Западна Европа. На този етап България може да поиска техническа помощ за обезпечаване на границата.

В работата ще се цели създаване на организация, която да предотврати проблемите с местата на настаняване, както и с местното население. За минимализиране на здравните рискове са предприети стъпки още при началния контакт с бежанците те да минават медицински преглед. От днес в Пъстрогор вече работи такъв екип, изпратен от Военномедицинска академия, допълват от пресцентъра. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук