ДО 10 ДНИ ОТВАРЯ ПРИЮТЪТ ЗА КУЧЕТА

контакти

До десет дни се надявам да отвори приютът за кучета. Има няколко довършителни работи, преди това, каза ръководителят му Георги Апостолов. Той допълни още, че дори някое бездомно животно да бъде заловено, няма какво да се направи с него. Това ще може да става, след започването на дейността. Приютът, намиращ се в кв. „Габера“, има възможност да поеме 12 псета. Целта е те да се ваксинират, кастрират и маркират, да бъдат пуснати отново на свобода или взети от желаещи граждани. Спорен остава въпроса за агресивните четириноги. Нямаме право да ги евтаназираме. Ако имаме такъв случай, може да го предоставим на някой обект като пазач, например, допълни ръководителят на приюта. С него хората могат да се свържат на тел. 0878 31 12 34.

Граждани информираха, че около района на детска градина „Звънче“ се е появило опасно и агресивно куче, нападащо хора. Казват, че сигнализирали в общината и на тел. 112, но реакция нямало.

Специалистът Връзки с обществеността в администрацията Кремена Борисова съобщи, че на 2 юли се е провела среща с австрийската неправителствена организация „Тиерхилфе Зюден“. С нея предстои да бъде подписан договор за обслужване на приюта. За момента няма специализиран транспорт за извозване на уличните кучета. Колата все още не е в България. Когато пристигне, ще започне фактическата дейност.

Сигнали се приемат на www.dimitrovgrad.bg, на телефона на дежурния 0391  66-161, с когото има постоянна 24-часова връзка. Тя каза още, че преди време животните се карали в Пловдив за извършване на манипулации. Средства за това обаче в момента няма. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. ИСТИНА Е, ЧЕ ГРАДЪТ НИ Е ПЪЛЕН С БЕЗДОМНИ КУЧЕТА, НА КОИТО МЯСТОТО ИМ Е В ПРИЮТ, А НЕ СВОБОДНО РАЗКАРВАЩИ СЕ И ЗАПЛАШВАЩИ СПОКОЙНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ ПО ГРАДИНКИ И ТРОТОАРИ. АЗ СЪМ ЕДНА ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ, КОЯТО БЯХ ОХАПАНА НА 12.ЮЛИ ТОЧНО ОТ ГОРЕ ПОСОЧЕНИТЕ КУЧЕТА, ЗАСТРАШАВАЩИ РАЙОНА ОКОЛО БУЛ. „ХРИСТО БОТЕВ“. НЕ МИСЛЯ,ЧЕ ЕДНО КАСТРИРАНЕ ЩЕ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО. ТЕЗИ АГРЕСИВНИ КУЧЕТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗХОЖДАТ НА ВОЛЯ. ТЕ МОГАТ ДА НОСЯТ И МНОГО ЗАРАЗИ…НИМА ТЕ СА ПО-ВАЖНИ ОТ ПОДРАСТВАЩИ И ГРАЖДАНИТЕ НА ДИМИТРОВГРАД

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук