ДО МЕСЕЦ ОСИГУРЯВАТ НОВИ 1500 МЕСТА ЗА БЕЖАНЦИ, ТЕ СВЪРШВАТ ЗА 30 ДНИ

До месец ще бъдат осигурени 1500 места за емигранти. Според тенденцията, те ще се изчерпят за 30 дни, коментира министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. В изказването си той не посочва къде ще бъдат обособени те. В момента превишаването на капацитета е с 222 места, въпреки разкриването на нови 1300.

От думите му става ясно, че ако се запази темпът да влизат по 200 човека на ден, до края на годината нужните за бежанците средства ще възлизат на 30 млн. лв. България разчита да получи финансова помощ от Европейската комисия за справяне с проблема, допълни Йовчев.

От началото на годината до края на септември нелегално преминалите границата на България са 5815 човека. Само за септември задържаните са 2377, като от тях 1635 са сирийци.

Според министъра, евентуалното затваряне на границата ще струва на месец 11 млн. лв. Освен че щяло да струва скъпо на данъкоплатците, такова крайно решение щяло да влезе в противоречие с редица международни спогодби и с политиката на Европейския съюз. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук