ДО ЛЪЖКОВ ДЕН ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ШЕФ НА БОЛНИЦАТА

контакти

Комисия с предишния председател, но различен състав ще избира управителя на МБАЛ „Св. Екатерина”. Новият конкурс ще бъде с месец по-дълъг от първоначалното предложение срок за подаване на документи. Заявления да се приемат до 1 април, наричан и Лъжков ден от народа. Самият конкурс да се проведе 15 дни по-късно, реши общинският съвет. Той отново ще е в три етапа – проверка на документите, представяне на програма за развитие на лечебното заведение, събеседване с кандидатите. От тях няма да се изисква 3 години управленски опит като ръководител на здравна структура. Така даваме възможност на всеки с нужната квалификация да участва, мотивира се направилият предложението Стефан Димитров.

Съветникът от партия „Лидер” Юлиян Семерджиев остава председател на изборната комисия, според решението. В нея обаче няма да са колегите му Димитър Петров от БСП и Петя Тошкова – „Да за Димитровград”, направили си отвод. На тяхно място социалистите предложиха Виолета Желева, а коалицията – Данчо Данев. Другите членове са Николай Колев от ГЕРБ, присъствал и в досегашния състав, и представител на Регионалната здравна инспекция в Хасково.

Двама бяха кандидатите в прекратения със същото решение конкурс за болничен шеф, напомня „Известник”. В хода на процедурата обаче д-р Янко Кочев се отказа, а временният управител д-р Здравко Наков не бе допуснат, заради непълна документация.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук