ДО КРАЯ НА ЮНИ, АБВ С НОМИНАЦИИ ЗА КАНДИДАТ КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ  

контакти

До края на юни от АБВ ще има номинации за кандидат-кметове за предстоящите местни избори, обяви днес на пресконференция в Хасково зам.-председателят на партията Румен Петков.

На въпрос, дали партията ще има самостоятелен кандидат в Хасково, Петков отговори: За това още е рано. Ще стане в диалог между националния щаб и областната структура.

На 6 юни АБВ свиква Национален съвет, на който ще бъде представена предизборната платформа и методическите указания за кандидатите за общински съветници и кметове. Партията е за участието на младите хора в реалната политика и се обяви срещу използването им само като брошки, подчерта Петков.

Зам.-председателят отправи упрек към президента Росен Плевнелиев, че още не е насрочил дата за местните избори. Ние сме подготвени. Предстои сформиране на областни предизборни щабове. От сега работим със застъпниците. До края на юни местните организации ще бъдат готови с кандидатурите си за кметове и общински съветници. Критериите за номинации на местни органи на властта ще бъдат определени на заседание на Националния съвет на АБВ на 6 юни. И нека не се говори за политически врагове, а за опоненти, защото това уморява и убива националния потенциал, каза още Румен Петков.

В Хасково с него бяха секретарят по коалиционната политика  д-р Емил Кало и председателят на Областния партиен съвет в Хасковсски регион Стефан Йотов. Ще водим диалог с неправителствени организации и партиите по общини. Общинските структури ще имат пълна свобода да търсят най-добрите варианти за провеждането на лява политика, допълни д-р Емил Кало.

Срещата с медиите бе след разширено заседание на Областния съвет на АБВ.

Ban-OD

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук