До края на март – вечер бият камбаните, с призив за обща молитва и ръкопляскания за медиците

Всяка вечер, от 21 до 21:15 часа, до края на месец март, да бият всички църковни камбани в диоцеза на Пловдивска епархия, в знак на подкрепа на всички наши лекари, медици и медицински лица, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите наши ближни. Такова е разпореждането на пловдивския митрополит Николай, посочвайки, че Господ ни е заповядал:  „Синко, в болестта си не бъди небрежен!… Почитай лекаря с чест според нуждата от него, защото Господ го е създал, и лекуването е от Вишния.“ (Сирах. 38:1-9).

Митрополит Николай се обръща с призив да обединим молитвата си в тези тежки изпитания за целия свят, като моли всяка вечер в 21 часа, който където и да се намира, у дома, на работа, или по пътя, да се моли с Господнята молитва „Отче наш“, за да призовем Божията милост, снизхождение и избавление от злото. Подобен призив отправи преди дни старозагорският митрополит Киприан.

Биенето на камбаните и общата молитва съвпада и с призива всеки желаещ да излиза на прозореца или терасата си, точно в 21 часа, за да аплодира медиците. Той бе подет в социалната мрежа и на някои места вече се осъществи. Според различни мнения, явлението ще се засили и ще е още по-хубаво да го съчетаем с молитва…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук