До края на годината приключва ремонт в участък на магистрала „Марица“

Превантивен ремонт се извършва в участъка от 99-ти до 101-ви км на АМ „Марица” и трябва да приключи до края на годината, стана ясно при инспекция на областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

Ремонтът се извършва чрез полагане на високи насипи на три участъка между км 99+400 до км 101+700 на лявото платно на автомагистралата в посока Свиленград. По отсечката от 2,300 км вече са положени първите насипи от ломен камък в основата на пътя и се изграждат армонасипите. Предстои да бъдат положени още геомрежи, земна основа и нови асфалтови пластове. Проектът предвижда също да бъде подобрено отводняването, да се поставят нови пътни знаци, мантинели, шумна и пластична маркировка.

От пътната агенция уточниха пред областния управител, че участъкът от платното е построен през 80-те години на миналия век и за последно е обновяван през 1999 г. Оттогава досега на него са извършвани единствено частични ремонти на неравности по пътната настилка.

Поради ремонтната дейност лявото платно /посока Свиленград/ на АМ „Марица“ е затворено и движението в отсечката се осъществява двупосочно в дясното платно. При преминаване през участъка скоростта поетапно намалява. Бъдете внимателни и шофирайте със съобразена скорост!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук