ДО ЕСЕНТА БЕЗ КОЛИ ПО ЧАСТ ОТ „ПЪРВИ МАЙ“, ЗАРАДИ ЖП ЛИНИЯТА

контакти

Временна организация на движението до есента се налага по част от ул. „Първи май“, между улиците „Оборище“ и „Шипка“. Колите ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут по „Оборище“, „Бузлуджа“ и „Шипка“. Мярката се налага, поради електрификацията и реконструкцията на жп линията Пловдив – Свиленград. Временната организация ще продължи до 22 октомври 2013 г., съобщават от общината. За повече информация от администрацията ни насочиха към фирмата-изпълнител на обекта – „Терна“. Оттам обясниха, че за момента не могат да ни дадат подробности.

По наша информация източно от гарата работници от фирмата изравняват трасето. Там обаче нивото било малко малко по-ниско. Можело да се наложи подравняване на настилката за новите коловози и в района на гарата. Това вероятно е  една от причините за временната организация.

Предстои подмяна на връзка с нов водопровод, западно от жп надлеза. Такава беше вече направена тези дни точно срещу гарата по ул. „Първи май“. Мястото след надлеза е такова, че целият град ще остане без вода, коментираха запознати. През седмицата смяната на връзката отне един ден. Налага се, тъй като водопроводът под линията е сменен, на по-голяма дълбочина и по-високо налягане. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук