До две седмици пускат движението по моста над Марица в Димитровград

15% остават за довършване. Пешеходният поток – ограничен до монтирането на парапетите 

До две седмици ще бъде пуснато движението по ремонтиращия се мост над река Марица в Димитровград, свързващ кварталите му. Това ще стане най-късно в края на юли месец, съобщи координаторът на фирмата изпълнител „Еко Традекс Груп“ Калин Манолов.

Подготвят се последните плочи на моста, като предстои наливане на полета с изравнителен бетон. Очакваме полагането на асфалта на започне в последната седмица на юли месец. Положим ли първия слой – биндер, веднага ще направим временна организация на движението и ще пуснем автомобилите, докато текат последните работи по тротоарите, обясни Манолов.

Координаторът подчерта, че вече мостът е сигурен, за разлика от преди, когато беше в аварийно състояние. В най-голяма степен това се отнасяше за средния му участък, където конструкцията е била пропаднала с близо 20 см и не е имало никакви останали лагери. Това, наред с всичко останало, бе най-важната част, която се направи.

Остават три полета от моста, които да се направят. Това е 15% от цялата оставаща работа. За 2 седмици ще успеем да направим всичко, посочи Николай Миндалов, инженер към фирмата изпълнител.

Според него, забавянето до голяма степен бе свързано с технологията, която не е от най-елементарните за изпълнение, визирайки връзките стомана и  стоманобетон. Но технологично толкова проблеми нямахме, колкото ни забавиха метеорологичните условия и липсата на материали, конкретизира Миндалов.

Важно бе уточнението, че след първоначалното пускане на движението, ще бъде забранено, както и сега, преминаването на пешеходци. Така ще бъде докато не се монтират мантинелите и предпазните парапети, което означава още, че шофьорите трябва да преминават бавно и с изключително внимание.

Същевременно, освен на моста, както писахме, скоро предстои и асфалтиране на павираните участъци, от двата му края, за да се получи подходящата връзка с пътя Чирпан – Симеоновград, преминаващ през кварталите на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук