До две маси на Бабин пазар ще може да ползва един търговец

Един търговец ще има възможност да кандидатства за до две маси на новия Бабин пазар в Димитровград, който предстои да бъде въведен в експлоатация в края на тази година. Идеята е повече хора да имат достъп до търговски площи. Това бе коментирано на днешното заседание на Общинския съвет, на което бяха определени първоначалните тръжни цени. Допълнителна информация за тях е публикувана в точка 3 от дневния ред – на следния линк.

Всеки желаещ ще може да се яви на търг и да го спечели, давайки по-висока цена. Предстои на интернет страницата на Община Димитровград да бъде публикуван Правилник за вътрешния ред на общинските пазари на територията на град Димитровград. Там ще бъдат обяснени условията и начина на провеждане на търга, както и други важни разписани положения.

Този и други въпроси са били коментирани преди дни в Община Димитровград с търговци, като например – времето, за което може да бъде наета една маса… Очаква се самата тръжна процедура да бъде обявена малко преди завършването ремонта.

Близо 100 ще бъдат масите в обновеното зеленчуково тържище. При старото положение бяха малко над 140, но тогава много от тях оставаха незаети. Засега, е трудно да се каже какъв ще бъде интересът към обектите, сподели кметът Иво Димов. Той коментира накратко появилите се в социалната мрежа негативни коментари, които определят новия Бабин пазар като сандък, конюшня и какво ли още не. Според него, избраният способ да се сложат дървени елементи представлява интересно решение и стил.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук