Дочакахме! Отвориха ремонтирания мост над Марица. Кметът: Благодаря за търпението и разбирането!

контакти

След почти 10 месеца ремонт,  след обявяване и отлагани на срокове, след много недоволство сред гражданите, мостът над Марица, свързващ кварталите от десния и ляв бряг на реката, от днес е отворен за движение. Обяви го лично кметът Иво Димов на страницата си във Фейсбук.

Уважаеми приятели, написа градоначалникът, понякога един кмет трябва да взема решения, които често пъти са непопулярни или не се приемат еднозначно и с необходимото одобрение от всички.  През годините реализирахме няколко ключови проекта – Водния цикъл, ЖП надлеза , а сега и ремонта на моста над река Марица. И въпреки , че тези проекти бяха съпроводени с напрежение, негативи и много нерви, мисля , че те са от изключително значение за бъдещето развитие на Димитровград.

Последният от тези ремонти се проточи повече, отколкото очаквахме, за което сигурно и аз имам вина. Както вече обявих, фирмата изпълнител ще бъде санкционирана.

От днес ,  19-ти август, трафикът по моста е възстановен с временна организация на движение. Довършителните дейности ще продължат още известно време, до цялостното приключване на проекта.

Искам да благодаря на всички за проявеното търпение и разбиране и да се извиня за забавянето,  без да се оправдавам със сложността на проекта и многото възникнали проблеми.

Благодаря на хората от кварталите „Марийно“, „Вулкан“, „Черноконево“ , от град Меричлери и на всички, които ежедневно бяха засегнати от създалото се  неудобство.

Въпреки трудностите, се радвам, че започнахме рехабилитацията на този мост, който не бе ремонтиран от създаването си и вече беше в критично , предаварийно състояние.

Смятам, че си заслужаваше! Защото сигурността и животът на хората са по-важни от всичко друго.

Назад във времето: Кметът Иво Димов и заместникът му Светослав Стойков обявяват на пресконференция започващия на 29 октомври 2020 г. ремонт на моста

Припомняме, че ремонтът на важното за града и не само инфраструктурно съоръжение започна на 29 октомври 2020 година. По проекта за рехабилитация на 40-годишният мост, с дължина 240 метра е работено 6 години. Началото е сложено през 2014-а, когато комисия от Университета по архитектура строителство и геодезия /УАСГ/, с водещ проектант д-р Костадин Топуров, прави техническа експертиза, определяща състоянието му като предаварийно. За бъдещия ремонт са отпуснати целево 1 883 802 лева., с решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, потвърдено от Министерски съвет. Първоначално реализацията на проекта бе предвидена за 4 месеца, но още тогава се допусна продължаване на срока. Което стана факт. Но факт, вече, е и приключилият ремонт. Мостът над Марица е отворен…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук