Дотук със знаците за камери на пътя

Знаците, показващи къде има камери по пътищата, отиват в историята. Парламентът прие окончателно промени в закона за движение по пътищата. Освен това, вече ще се налагат по-тежки санкции на собствениците на коли, които ги преотстъпват на хора без книжка, пияни или използвали наркотици.

От шест месеца до година ще бъде прекратявана регистрацията на автомобил, управляван от неправоспособно лице, реши парламентът като гласува и на второ четене промени в Закона за движението по пътищата.

Такава мярка ще се прилага също, ако собственикът шофира след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда и/или наркотични вещества, както и при отказ на проверка с техническо средство, която да установи дали е пил или дрогиран. Между половин година и година без табелки ще е колата и ако бъде отказано предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта, записа парламентът.

Източник: dariknews.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук