Доставят утре 20 защитни костюма на МБАЛ „Св. Екатерина”

20 броя антибактериални защитни облекла за многократна употреба, за медиците в МБАЛ „Св.Екатерина“, е поръчала, в края на миналата седмица Община Димитровград. Облеклата са от материя, третирана със сребърни йони и импрегнирана срещу влага. Очаква се да бъдат доставени в лечебното заведение утре.

Продължава снабдяването с дезинфектант на заявили го домоуправители. 250 входа на жилищни блокове вече са се възползвали от възможността. Безвъзмездни дезинфектанти са раздадени също на кметовете и кметските наместници в Меричлери и населените места. Чрез тях на възрастните хора бяха раздадени дарените защитни маски, пак чрез тях се  поръчват доставка на храна и лекарства до дома.

Продължава да се извършва дезинфекция на улици, тротоари, детски площадки, пешеходните мостове над ж.п. линията и други публични места. Дейността се извършва по няколко пъти на ден, докладват от Общината.

Към момента 175 човека са под карантина в община Димитровград. Това са хора под 14 дневно наблюдение и се следят за поява на симптоми на заболяването. Призоваваме за спазване на карантината, апелират от Общината, с благодарност  към общинските съветници от ПП ГЕРБ за хуманния жест да дарят възнагражденията си от последния месец за закупуване на апаратура и медикаменти за МБАЛ „Св. Екатерина”.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук