В ДОСИТЕЕВО ОТИДЕ ЮБИЛЕЙНАТА НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛА В ДОБРИЧ

контакти

В харманлийското село Доситеево отиде юбилейният приз от фестивала „По стъпките на Света Богородица”, традиционно провеждан в село Добрич.

Наградата е за цялостно то ни представяне, похвалиха се самодейци от Народно читалище „Архимандрит Доситей”. Заслужили я певческата група за автентичен фолклор, двамата индивидуални изпълнители и детския танцов състав „Нашенче”. Награди формациите и изпълнителите имали и поотделно.

auto-bannerОтлично организиран празник на фолклора. Един от най-хубавите на който сме участвали, а сме участвали на много, изтъкнаха усилията на Община Димитровград, кметството в добри и местното читалище „Пробуда” доситеевци.

Националният събор „По стъпките на Света Богородица” се проведе за пети път, през уикенда, и събра в Добрич повече от 140 певчески, танцови групи и индивидуални изпълнители на автентичен фолклор. Участници дойдоха от всички краища на България. Много от тях си тръгнаха с плакети и медали, всички с грамота за юбилейното представяне.

За селото фестивалът отново се превърна в празник, още повече, негово продължение бе традиционният събор за Успение Богородично, събрал на площада жители и гости на селото. За доброто настроение в неделната вечер се грижи оркестър „Канарите”, а по същото време в понеделник на сцената е „Агрофермер 2002”. Навръх религиозния празник – 15 август, бе раздаден и курбан в близкия манастир „Успение Богородично”.

baner-wid

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук