Домашното насилие – стоп на страха и срама, тема на дискусия в Димитровград

Среща-дискусия на тема: „Домашното насилие – стоп на страха и срама“, организират в Димитровград съвместно ГЕРБ –жени и младежи. Тя ще се проведе на 27 ноември, от 18 часа, в зала „Гроссето“.

В дискусията ще участват народните представители Евгения Ангелова и Диана Саватева, медицинският специалист д-р Юлия Проданова, психотерапевтът Стела Семерджиева, представителят на МВР Антон Тонев, психологът Стефка Ангелова, юристът Коста Костов.

През последните години случаите на домашно насилие са свързани с драстични форми на упражняване на физическо насилие, спрямо жени и деца в семействата, сексуално и емоционално насилие, което оставя изключително сериозни последствия. Според статистиката, всяка трета жена в България е подложена на домашно насилие. Затова е време да се изправим срещу проблема с помощта на приятели, близки и специалисти, коментират организаторите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук