Докъде са ремонтите на театър „Апостол Карамитев“ и културен дом „Химик“?

контакти

Питане докъде стигнаха ремонтите на Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ и културен дом „Химик“ в Димитровград отправи към кмета Иво Димов общинският съветник Тодор Тодоров. Това стана на заседанието на Местния парламент, което разгледа точка за кандидатстване на Община Димитровград за кредит от Фонд ФЛАГ, касаещ финансиране на допустими разходи за изпълнение на проекта за културен дом „Химик“.

Театърът е почти готов. Реалното изпълнение на строителните дейности е на 98%. Проблемът са столовете, заяви кметът, като посочи, че доставените по никакъв начин не са подходящи за една такава институция.

Договорът с фирмата, която ги достави, бе прекратен, в ход е нова процедура за доставка на столове, по която документи са подали 15 фирми. Съответно, има обжалване, води се и съдебно дело.

Активно се работи и по културен дом „Химик“. Извършените строително-монтажни работи са на 70%. Предстои да започне оборудването с необходимата техника, обясни Иво Димов.

Той допълни, че проектът е удължен до юни месец, като краят за приключване на дейностите е октомври месец. При обработката на външната част на сградата е имало забележки, което е наложило наново да се изпълнява, но вече се получава както трябва. Предстои да се оформи и околното пространство.

Предпочитам няколко месеца да се забавим, ако е необходимо, но да направим нещо, което след нас ще се ползва от всички с удоволствие, подчерта и за двата ремонта кметът на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук