ДОКТОРИТЕ СТОЙКОВ И НАКОВ ОТНОВО В БИТКА ЗА ШЕФСКОТО МЯСТО В МБАЛ

Докторите Християн Стойков и Здравко Наков са подали документи за участие в новия – трети поред конкурс за избор на нов управител на МБАЛ „Света Екатерина“, по непотвърдена засега официално информация. Потърсен за коментар, председателят на общинския съвет Стефан Димитров, който е и председател на комисията по избора, не вдигна телефона си. От ОбС коментираха, че засега нямат официална справка от администрацията. Същите доктори бяха и кандидати в предишния конкурс. Тогава, с малка разлика в оценките, комисията посочи д-р Стойков. Впоследствие обаче Общинският съвет не прие кандидатурата.

На заседанието на местния парламент през септември бе решено да се проведе нов конкурс. Кандидатите можеха да подават документи до 1 ноември. Препитването трябва да се проведе на 27 ноември. То ще премине на три етапа – проверка на документите, представяне на програма на двамата доктори и събеседване с тях.

Спряганата в публичното пространство за фаворит за шефското място в болницата д-р Даниела Филипова не е подала документи. Тя коментира, че не е подала такива нито е имала намерение да направи това. Това не е направил и д-р Георги Геров – медик от Пазарджик. След като вторият конкурс не доведе до избор на управител, се появи информация, че ще бъде внесена извънредна докладна за избор на пазарджишкия доктор. Това обаче не бе направено. Намерение да кандидатства не е направил и д-р Янко Кочев, който бе сред кандидатите по време на първия конкурс. Ненадейно тогава той се оттегли, позовавайки се на публикации по негов адрес в медиите.

Председател на комисията по настоящия конкурс е Стефан Димитров, секретар земеделецът Данчо Данев. Членове – инж. Виолета Желева /БСП/, Галина Чингарова /ГЕРБ/. От страна на Регионалната здравна инспекция ще участва д-р Соня Димитрова, директор на РЗИ. По предложение на Димитров шефове на отделения в болницата могат да помогнат при избора на нов шеф. Те ще имат възможност да разгледат бизнес плановете на кандидатите, без да знаят зад кой план чие име се крие. Техният глас ще бъде съвещателен. 

За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук