Договор за Център за временно настаняване подписа кметът Иво Димов

контакти

Договор по проект за преустройство на бивше общежитие на химически техникум „Проф. д-р Асен Златаров“ в Център за временно настаняване подписа кметът на Димитровград Иво Димов, съобщават от Общината. Стойността на проекта е 626 769.20 лева, срокът на изпълнение е 24 месеца, като ще обхваща 20 потребители.

Новата за общината услуга ще предоставя близка до семейната грижа за лица, които са временно или трайно лишени от дом. Центърът ще осигури комплекс от социални услуги на бездомни лица, насочени към задоволяване на ежедневните им потребности.

Проектът е съобразен с всички изисквания на Министерството на труда и социалната политика и Министерството на здравеопазването. По него ще бъде изградена и рампа за достъп на хора в неравностойно положение.

Върху обекта ще бъдат изпълнени мерки за топлоизолация, подмяна на дограмата и нова покривна конструкция. Центърът ще разполага с пет складови помещения, помещение за пране и гладене и склад за чисто и мръсно бельо. На първия етаж ще има обособени две отделения за по двама потребителя, приемен офис, офис за персонала, приемно за инвалиди, медицински сектор, трапезария и разливна кухня. На следващото ниво ще има още осем отделения за по двама потребителя, общи санитарни възли и кабинет.

Основните дейности в Центъра са подчинени на целите за предотвратяване на социалната изолация, в която се намират лицата и решаване на конкретни социални проблеми. Процесът на социална интеграция ще бъде съобразен с конкретните нужди на всеки един от потребителите. Дейностите са насочени към създаване на условия за социални контакти, битово и трудово устройване. С това ще се създадат предпоставки за предоставяне на ефективни индивидуализирани социални услуги в общността и последващо намаляване на съществуващите форми на социално изключване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук