Доган се разтревожи за ставащото в структурите на ДПС

Предлага Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров да бъдат съпредесдатели

контакти

Скъпи депесари! Обръщам се към вас с тревога и загриженост за това, което става в структурите на ДПС, започва изявление почетният председател на Движението Ахмед Доган, качено на страницата на партията в социалната мрежа.

ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество, казва Доган и продължава… Ако живата връзка между партийните структури и активните граждани е на „самотек“, това е много сериозен политически синдром за дефектиране и за необходимост от промяна и обновяване.

В спешен порядък той предлага две точки – 1) стабилизиране на организацията в традиционните райони на ДПС и 2) разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони.

Предлагам на вашето внимание формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС. Ключът за намиране на „изход“ в тази ситуация е само в съпредседателството на г-н Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров.

Доган предлага д-р Джевдет Чакъров да носи отговорност предимно за традиционните райони на ДПС, за добросъседските взаимоотношения с Република Турция и с либералните формации. Делян Пеевски определя като представител на новото поколение, като визира партийния му ангажимент да се фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС.

В мотивите ми за този „тандем“ е принципът на взаимното допълване, а не на конкурентното начало: защото „два остри камъка брашно не мелят“ ,заявява Ахмед Доган.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук