Спасена от Ковид-19 за доброто, човечността, шанса за втори живот

Толкова много топлина и обич почувствах и съм признателна на всички, които ми помогнаха и се молеха за мен в сърцата и душите си, за да се справя с болестта. Лошото мина, „прескочих трапа“. Докторите в болницата в Димитровград свършиха невероятна и професионална работа. С точно, навременно и адекватно лечение ми спасиха живота. Не можете да си представите как „хвърчаха“ и сестри, и санитари, не само за мен, изобщо. Приятели и познати положиха много грижи за мен. Радвам се, че и в социалните мрежи бе акумулирано толкова добро. Прекрасно е, незаменимо и съм възхитена от тази човечност, сподели пред изданието ни димитровградчанката Ванина Костова, която се обърна към нас, да споделим благодарствените й думи. Ето какво написа тя:

Поднасям моите Сърдечни благодарности и поклон пред професионализма на Д-р Михов, Д-р Атанасов, Д-р Маджаров младши, Д-р Ламбрева и целия екип на Ковид отделение към МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград, които спасиха живота ми с навременно и адекватно лечение! Хиляди благодарности ! Благословени да са! Ние се гордеем с тях!

Ванина вдига температура изведнъж, появява се кашлица и бързо се стига до затруднение с дишането. На 10 декември става ясно, че има вирусна пневмония, с Covid-19. Четири дни по-късно вече е в болницата в Димитровград. За следващите 11 дни казва, че спомените й са частични… На 18 декември й е прелята първата кръвна плазма, впоследствие – още веднъж. За осигуряването й в социалната мрежа бе споделян призив. Личната й лекарка също иска разрешение от нея да подеме кампания, мнозина се отзовават, а Ванина споделя още ред благодарности, сред които:

Доброто и човечността винаги си имат име. И аз държа да ги споделя с вас! Сърдечни благодарности на моя личен лекар Д-р Туртова, която организира в социалните мрежи дарителска кампания за моя случай! Сърдечни благодарности на дарителите Veselina Dimitrova и Maya Hristozova, които са се отзовали буквално веднага! Благодарности към Д-р Савчева от София, която е предоставила кръвната плазма по най-бързия начин! Сърдечна благодарност отправям и към кмета на нашия град Г-н Иво Димов, организирал транспорта на дарителите до София. Благодаря ви, мили хора! Благословени бъдете!

Всички са действали бързо, задружно и с много човечност и обич, за да имам невероятния шанс за втори живот. Виждам много грижовност и топлина и в младите хора, което ми разтапя душата, споделя още Ванина Костова.

От Нова година тя си е вкъщи, където лечението продължава, с консултации от д-р Тодор Атанасов от ковид отделението на болницата. До средата на януари ще е под карантина, когато ще стане ясно дали организмът й изгражда антитела. Казва, че бързо се изморява, като според докторите възстановяването ще продължи поне месец.

До 2016 г. Ванина Костова работи като вокал към димитровградския Забавно-духов оркестър, когато щатът на певиците е съкратен. Впоследствие, за година и половина е в Англия. От няколко месеца преподава пеене, води и други занимания в Детския и младежки център. Пожелаваме й бързо оздравяване и връщане към работните ангажименти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук