Доброволци събират пари за грижи към бездомни животни

Провеждат базар и канят желаещите да се включат в Защита за беззащитните

Група доброволци от Димитровград събират пари за грижи към бездомни животни. За целта провеждат великденски базар в зоомагазин и ветеринарна клиника „Аренавет“, намираща се зад маркет „Енди 2“ в града. Подробности за него и дейността си дадоха Татяна Панева и Весела Каръкова.

Базарът стана традиционна форма, защото вече имахме коледен и мартенски, казва Татяна. Тя от години се занимава с безпризорни животинки и не може да преброи на колко от тях е помогнала.

Сегашният ще остане до работните дни преди Великден. В него има различни сувенири, подарени и ръчно направени от съпричастни към каузата хора. Той има страница, която може да се посети в социалната мрежа на този линк. Доброволците развиват и своя страница – „Защита за беззащитните – Димитровград“.

Амбицията ни е да помагаме на повече животни да получават обезпаразитяване, ваксини, кастрации или лечение, ако се нуждаят. Ползваме услугите на клиниката, която освен място, прави и отстъпки за манипулации с бездомните кучета и котки. Мислим и за последващо осиновяване на животните, които минават през нас, споделя Татяна.

Каним всеки да дойде на базара и да се запознае с дейността ни. Всеки желаещ може да помогне, да се включи и стане част от нашия екип. Няма нищо ангажиращо, необходимо е само желание, казва Весела.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук