Доброволци скоростно ремонтират дом за останали без майка деца

В кампанията „Приятели, помагайте!“, развивана от Лео Кадели

Доброволци от близо 10 града скоростно и напълно ще ремонтират в следващите три дни жилище в Димитровград, в което ще бъдат настанени две деца на 9 и 12 години, загубили майка си след битка с онкологично заболяване. Инициативата е част от кампанията  „Приятели, помагайте!“, развивана от няколко години от Лео Кадели.

Преди време до мен достигна сигнал, че две деца в Димитровград са останали без майка, а баща им е в чужбина и са изпаднали в ужасна беда. Съвсем скоро бях тук, за да организираме нещата. Впоследствие имаше забавяне, но вече сме на линия и работим. В началото децата бяха в тежко състояние. По-късно, благодарение на психолози и социални работници, са много по-добре. Желанието ми е да ги зарадвам за първия учебен ден. Жилището е общинско, предоставено под наем от Община Димитровград, с която създадохме много добри контакти, сподели Лео Кадели.

Доброволците ще направят ремонта в рамките на три дни – 9, 10 и 11 септември. Днес са 5-6 човека, но през почивните дни се очаква да се увеличат в пъти. За тях е осигурено всичко необходимо – хотел, храна, включително три буса с инструменти и материали. За апартамента, на ул. „Патриарх Евтимий“, наред с подмяната на ВиК и елинсталацията, е предвидено всичко необходимо и като обзавеждане, за да се настанят новите обитатели веднага след строителните дейности.

Всичко се прави с доброволен труд и дарения. Основният дарител и доброволец е Лео Кадели, подкрепян от хора от цялата страна. За тази си дейност той е получил и признанието будител на годината. В Димитровград, като изключим други дребни инициативи, това е първа кампания в такъв мащаб. Иначе, една от началните е била преди 6-7 години в Хасково.

Родих се в бедно семейство в Албания. Никак не ни беше леко и бяхме изправени пред много беди. Това ме мотивира да се занимавам с подобни кампании. Мога да кажа, че вече сме реализирали хиляди. Правя го, за да видя щастието в очите на хората. Ако искат още доброволци да се включат, добре са дошли, казва Лео Кадели.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук