Доброволци помагат на бедстващи в Каравелово, по инициатива на кмета на Черногорово

Доброволци от димитровградски села заминаха тази сутрин към карловското село Каравелово, за да помагат на бедстващи с почистването на къщите им, след страховитото наводнение, причинено от придошлата от пороите Стряма, засегнало няколко села в района.

Инициативата е на кмета на димитровградското село Черногорово Живко Янков, който е кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС. В нея са се включили и негови колеги-кметове на населени места. Акцията се координира съвместно с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

С колегите-кметове на села се организирахме да помогнем, когато е най-необходимо. През почивните дни има повече доброволци, но през работните бедстващите хора там остават почти сами и изнемогват от тежката работа, посочва Живко Янков на страницата си във фейсбук.

Той благодари на колегите си от населените места, които отговориха на призива. Благодари за подкрепата и на кмета на Димитровград Иво Димов, който е зам.-председател на Управителния съвет на НСОРБ.

Към карловското село Каравелово са заминали 15 човека от димитровградските села Радиево, Скобелево, Върбица, Бордово, Бряст, Здравец, Черногорово, както и от кв.“Марийно“. Освен че ще помогнат с труда си, ще занесат кофи, лопати, одеяла, консумативи. Времето става все по студено и хората там имат нужда от нашата своевременна помощ, споделиха доброволци.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук