ДОБРОВОЛКА ОТ КИТАЙ УЧИ НА КИТАЙСКИ И ТРАДИЦИОННИ ТАНЦИ

От 14 септември в Димитровград е доброволката от Китай, красивата Гао Уей, която ще преподава китайски език на ученици и възрастни. Уроците на децата тя ще води в училищата, по график. За възрастните заниманията ще започнат от следващата сряда, от 18:00 до 19:00 часа, в Общинско предприятие „Детски и младежки център“, където желаещи могат да се запишат. На по-малките ще преподава с картинки, при по-големите ще ползва и английски език.

Гао Уей е от провинция Хейлонг Джианг, намираща се в Северен Китай. В България тя е от две години. Преди това преподавала китайски език в Русе и Пловдив, по линия на  института „Конфуций“, към Великотърновския университет. Гао Уей е втори доброволец от азиатската страна, която идва в Димитровград. Тя поема щафетата от Ий Донг Донг и ще остане до средата на следващата година.

risunka-decaСред първите изяви на доброволката бе днес в сградата на Детския и младежки център, където се проведе дейност по проект „Моят детски свят“. В поредна инициатива деца изрисуваха стена по темата на проекта и оставиха отпечатъци от ръцете си за спомен. Амбицията е да направим пространството привлекателно за всички посетители и потребители, коментира директорът на Общинското предприятие Радка Тодорова.

Гао Уей сподели, че освен да преподава китайски, учи се и на български език. Трудно й е, но смята да положи усилия. Харесва да играе хоро, знае и китайски традиционни танци. В бъдеще време се обмисля съвместна инициатива в Детския и младежки център, в посока съвместяване на българските и китайски традиции.

В Димитровград ми допадат парковете и зелените площи. Все едно си сред природата. Хората също са много дружелюбни. Такива бяха и в Русе, и в Пловдив, където вече имам много приятели, сподели младото момиче.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук