ДОБРИ РАБОТНИ УСЛОВИЯ И ОКОЛО СРЕДНАТА, ЗА РЕГИОНА, ЗАПЛАТА ОБЯВИ „ЯЗАКИ”   

Добри условия за работа, кариерно развитие и съобразена със средната, за региона и в автомобилния сектор, заплата  предлага „Язаки – България” на служителите в бъдещия си завод, между Димитровград и Хасково. Това стана ясно от информационна среща, проведена в Областна управа по инициатива на губернатора Станислав Дечев и мениджърът „Човешки ресурси” в компанията – Десислава Николова.

Desislava-Nikolova

Към днешна дата вече са наети около 100 човека, част от тях – привлечени от местни фирми. В близко време ще бъдат наети още 100. информира Николова. Заводът между Димитровград и Хасково ще бъде с капацитет 3000 служители, назначавани поетапно. Цифрата вероятно ще бъде достигната 3 години сред старта, очакван в юли 2017-а, каза още тя. След първоначалният подбор, персоналът ще премине няколко месечно обучение.

Приоритет на компанията, според мениджъра „Човешки ресурси” са кадри от региона, най-вече инженерни. Проучванията показвали, че той има потенциал. Не сме оптимисти, реалисти сме, отговори Десислава Николова  на въпрос оптимисти ли са, че „Язаки” ще привлече толкова много хора, при положение, че предвижда около средната заплата в региона и бранша. Много добри щели да бъдат условията на труд, с възможност за кариерно развитие, също така – социалната политика на японската компания.

Една от най-атрактивните социални придобивки е възможността деца на служители да посетят за една седмица Япония за сметка на фирмата, стана ясно на срещата. Опцията е за младежи и девойки на 13 – 14 години, преминали през тест за владеене на английски език.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук