Добри Делев на крачка от трето участие на „Мистър Олимпия“

„Още едно-две състезания и пак съм там, но мина времето, в което по-важно от спорта нямаше“

Почетният гражданин на Димитровград Добри Делев е на крачка от ново – трето участие на „Мистър Олимпия“ – най-престижното състезание по културизъм в света. Дали обаче е готов и ще намери ли желание и мотивация да я извърви?

След няколко години отсъствие от сцена, успях да стана вицешампион на един от най-престижите ПРО турнири. Никой не знаеше, че съм решил да излизам на сцена отново. Решението дойде преди месец. Заслугата за това “лично предизвикателство” е изцяло на съпругата ми и съпричастността от нейна страна да поеме изцяло грижата за двете ни деца. Без нейната подкрепа това нямаше да бъде възможно, пише културистът на Фейсбук страницата си.

Престижният ПРО турнир се е провел в края на миналата седмица в Испания. Той осигурява директна квота на първенеца за „Мистър Олимпия“. Останалите трупат точки, които биха им осигурили изява.

Дори да бях взел златото, това щеше да означава още 5 седмици без жена ми и децата – ценно време, което аз не съм готов да жертвам… Мисля, че дори и за недоброжелателите ми е ясно, че ако искам пак да ида, трябва просто да направя още едно-две състезания сега и съм пак там. С времето обаче човек се научава да подрежда нещата от живота по важност, а в личен план времената, в които по-важно от спорта нямаше, отминаха…, казва димитровградчанинът.

За тези, които не знаят, през 2015-та, едва 30-годишен, бях най-младият участник на Мр.Олимпия (успех, който повторих и през 2016). Оттогава съм и все още единственият българин, участвал там. Нещо, което вече ми е далеко от приоритетите в живота като важност и цел, споделя културистът Добри Делев.

Почитателите му обаче вярват, че не е казал последната си дума и има още много какво да покаже в културизма.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук