Добрев: Хранилката на „Лукойл“ се оказа доста по-голяма

контакти

Хранилката на „Лукойл“ се оказа доста по-голяма, отколкото ние предполагахме. Оказа се, че на тази хранилка има председатели на парламентарни групи, има членове на кабинета, има министри. За пръв път в историята на България се случва кабинетът, министрите, премиерът и подкрепящата ги партия, която ги е излъчила, да бламират заседание на Народното събрание„, каза, цитиран от БНТ, депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия в парламента Делян Добрев.

„Това заседание е необходимо, защото преди седмица президентът наложи вето на закона за енергетиката. Припомням, че законът беше гледан в парламента в няколко безсънни нощи на енергийна комисия, на пленарна зала, защото управляващите твърдяха, че законът е важен и е ангажимент по Плана за възстановяване и устойчивост. Сега изведнъж се оказва, че този закон за енергетиката не им е важен. ПВУ не им е важно. Всичко звучи много нелогично“, каза Добрев.

Депутатът от ГЕРБ съобщи, че на всички на брифинга ще бъде раздаден текста на закона за енергетиката, който е приет през януари, но не се прилага вече 10 месеца.

„Правителството трябва да започне да събира от „Лукойл“ по близо 3 млн. лева на ден от следващия вторник – 31 октомври. 2,9 млн. лева на ден и да ги разпределя на хората по програма. Това са въпросните 73 стотинки. Тези текстове не искат колегите управляващи да приемат, защото тези текстове нарушават финансовия интерес на „Лукойл“ с близо 3 млн. лева на ден“, уточни Добрев.

„Всеки път, когато ги заплашим с отнемане на дерогацията, управляващите изпищяват по зловещ начин, че са готови на всичко само и само да се откажем от намеренията си“, заяви депутатът.

Според него с отмяната на извънредно заседание на парламента в петък ще се дадат още седмици на „Лукойл“, в които рафинерията няма да прави плащания.

„Всеки ден, в който не отхвърляме ветото на президента, подарява на „Лукойл“ по 3 млн. лева“, каза още Делян Добрев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук