Добрев: Със скалъпени малки истини сриват авторитета на човек. Ченгеджийски похват

Скандалът, тръгнал от Хасково, се разраства

В моята история имаше добре скалъпени малки истини, които изглеждат на зрителя по ужасен начин. Това е ченгеджийския похват. Да срине авторитета на човек, който може да го е градял 5-10 години, заслужил си е името, почтен е, но за седмица да го съсипеш. Това заяви Делян Добрев в кулоарите на Парламента, обявявайки, че си е подал молбата за прекратяване на пълномощията.

Добрев благодари за широката подкрепа към него от последните дни и заяви, че е оценка за неговата работа. Такава днес изяви също Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – Хасково, присъединявайки се към становището на КРИБ на национално ниво. Отстраняването на Делян Добрев ще наруши създадения вече баланс между държавата, бизнеса и обществото. Абстрахирайки се от политическата му принадлежност, сме категорични, че оттеглянето му ще бъде своеобразен удар за българската енергетика, за подготвяните реформи в сектора и конкретно за региона, се казва в декларация на КРИБ-Хасково.

Не е Йончева, която ще оценява моята работа. Приканвам я в следващите 24 часа да извади имена, фирми, икономически групировки, кой какви пари е вземал, какви е давал, или да ми се извини. Тази нейната история мина всякакви разумни граници. Това не означава, че няма да заведа дела срещу нея, заяви Делян Добрев.

Според депутата от ГЕРБ, не е изключено атаката срещу него да цели да прикрие други неща. Обвърза ги с темата „Бобов дол“ и обвинения към Румен Овчаров, който по думите му е ментор на Корнелия Нинова в БСП.

Междувременно, скандалът, тръгнал от Хасково, продължава да се разраства. Заместник-председателят на Парламента и депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева зададе въпроси към лидера на БСП. Вярно ли е, че съпругът на Корнелия Нинова работи в „Лукоил“… Спонсорирала ли е „Лукойл“ кампания на Корнелия Нинова и БСП, попита Караянчева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук