Добра новина: Няма откази от летни туристически записвания. Лоша: Няма и записвания

Добра и лоша новина съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова за предстоящия, независимо кога, летен сезон в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Добрата е, че към момента няма хора, отказали резервации, лошата – няма никакви записани.

Много българи ли са отказали летните си почивки у нас и в чужбина, попита водещата Цветанка Ризова. От 15 юни натам няма отказани резервации. За съжаление, няма и записани, сподели Ангелкова. Това е разбираемо на фона на цялата обстановка. Отказани летни резервации, които са направени до момента от 15 юни, няма нито от чужденците и от големите туроператори, нито от българи. Това допълни тя, подчертавайки преди това, че съветът към всички е да не се отказват от резервации.

Ангелкова обясни, че към момента няма информация за фалирали ресторантьори, хотелиери, туроператори. Според нея, трудно е да се правят прогнози, но се гледа с оптимизъм за късен летен сезон. Никой обаче до момента не е казал дали и какъв сезон да се очаква, затова и не препоръчва да се правят резервации.

Всичко зависи от ситуацията в страната, свързана с коронавируса, посочи в разговора министърът на туризма. В него бе акцентирано, че се предвижда приложение за използването на плажовете, обмислят се декларации, че пристигащите не са носители на Covid-19, коментирани бяха и други актуални теми, които може да проследите във видеото.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук