Директор на общинско предприятие в Димитровград е привлечен като обвиняем

За присвояване на пари, собственост на предприятието

контакти

Директор на общинско предприятие в Димитровград е привлечен като обвиняем за присвояване на пари, собственост на предприятието, съобщават от прокуратурата. Става дума за ОП „Благоустрояване“, оглавявано Тихомир Гочев.

Обвиняемият работел като директор на общинско предприятие в Димитровград. В периода от 01.06.2019 г. до 25.06.2024 г. той продавал материали, произведени в общинското предприятие, като получените пари от продажбата не отчитал, а ги присвоявал. Общата сума на присвоените пари е около 10 000 лева, обясняват от прокуратурата.

При претърсване в жилището на обвиняемия са намерени и иззети банкноти в лева и евро и други вещи, имащи значение за образуваното наказателно производство. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Действията по разследването по досъдебното производство продължават под надзора на Районна прокуратура – Хасково.

Информация по случая съобщиха и от Областната дирекция на МВР. Обвиняемият е бил задържан вчера в Димитровград. След довеждането си в полицейското управление, той е признал действията си пред разследващите и е бил задържан до 24 часа.

Същият е отстранен от директорското място. Назначен е и вътрешен одит от Община Димитровград, преди около два месеца, след сигнали за злоупотреби. Той трябва да приключи скоро.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук