Директорка на детска градина е със счупен таз, паднала след удар от баща на дете

Родителят е привлечен като обвиняем. Той, пък, твърди, че синът му е удрян в забавачката

Директорка на детска градина в Свиленград е със счупена лява тазобедрена става, след като имала пререкания с баща на дете и паднала. Последният е на 43 години и е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Хасково за причиняване на средна телесна повреда. Той, от своя страна, твърди, че детето му е било удряно.

Инцидентът става на 15 ноември. Около 13.20 часа бащата заедно с 3-годишния си син и неговата баба отишли в детската градина в Свиленград, която момчето посещавало. Там били посрещнати от помощник-възпитателка. Възникнал спор дали на детето е била поставена инжекция без разрешение на родител. На мястото пристигнала и директорката. Тя обяснила на бащата, че в детската градина не са били поставяни инжекции на децата. В този момент бащата се обърнал към нея и я ударил в лицето. Вследствие на това директорката паднала на земята, а по-късно е установено, че в резултат на това е получила фрактура на тазобедрена става.

Активните действия по събиране на доказателства по случая продължават под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Предстоят разпити на свидетели, назначаване и изготвяне на медицинска експертиза, която да установи характера на телесното увреждане и събиране на писмени доказателства.

На 22 ноември на бащата ще бъде предявено обвинението, за което е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Хасково и наблюдаващият прокурор ще прецени каква мярка за неотклонение ще бъде взета спрямо него.

По разпореждане на Районна прокуратура – Хасково се извършва и проверка по подаден сигнал от бащата за причинени увреждания на детето по време на посещението му в часовете в детската градина.

Във връзка със случая прокурор от Районна прокуратура – Хасково е участвал в съвместно съвещания с представители на местната власт в Свиленград и социалните служби за обсъждане на мерките за закрила на 3-годишното дете, а също така необходимостта в детските градини да бъде монтирано видеонаблюдение или назначена охрана.

Снимка: NOVAПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук