ДИПЛОМИ ЗА НАЙ-ЧЕТЯЩИТЕ В ДИМИТРОВГРАД

читател на годината
контакти

Дипломи за най-четящи за 2012 г. връчи градска библиотекаПеньо Пенев“. Получиха ги двама читатели, съответно в детския и отдела за възрастни.

Божидар Станчев от ОУ „Пенчо Славейков“ стана първенец. За миналата година е прочел 102 книги. Той е в първи „г“ клас. Съучениците му го зарадваха с музикален поздрав. Приятен музикален фон създаде и Димитър Русев, ръководител на Акустично джаз трио.

Божидар е не просто будно дете. Интересува се от всичко и е голям бъбривец. По правило даваме само по пет книги, но на него сме му позволявали и по десет. Имаме му пълно доверие, коментира Светла Билярска, завеждащ детския отдел.

Най-много – 307 книги в отдела за възрастни, е заела Венета Стоянова. Тя е инженер в циментовия завод „Вулкан“. За нея от библиотеката казаха, че не идва епизодично. Избира четивата си методично и последователно по теми.

С книги за престижното класиране наградиха двамата читатели, както и читателски карти за цялата 2013 г. Безплатни пропуски получиха и останалите, завършили до трето място.

Церемонията се проведе във фоайето на библиотеката. Връчването на награди на читател на годината се провежда за шести пореден път.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук