Стефан Диомов в зала „Жул Леви“: Безразличният пише безразлични песни. Трябва сърце

Композиторът посетил 86 държави. Иска да обиколи още толкова

Безразличният човек пише безразлични песни. Песента трябва да я усетиш със сърцето си. Често написаните от ми ме настигат, когато съм на път. Това са кратките мигове, в които решавам, че трудът ми през годините не е отишъл напразно, коментира в Димитровград композиторът и музикален педагог Стефан Диомов. В зала „Жул Леви“ снощи се проведе среща-разговор с него, посветена на песните и пътешествията му.

Диомов бе представен от маестро Доцо Вътков, а срещата, част от Есенния салон на изкуствата, води диригентът на Забавно духовия оркестър Митя Йорданов.

В началото на вечерта бе официално представен маслен портрет на композитора Жул Леви, на когото е кръстена залата, нарисуван от художника Йордан Йорданов. След това бяха изпети песни на Стефан Диомов, залегнали в учебниците по музика, в изпълнения на Кристин Стефанова, Даяна Славова, вокална група от училище „Алеко Константинов“.

Акцент бе фотоизложба на известния композитор и педагог, с кадри от пътуванията му по света.

Никога не съм смятал, че ще правя фотоизложби, не съм смятал, че хората ще ме срещат и няма да ме питат коя песен съм написал, а къде съм отишъл да снимам. Както с песните, така е и с фотографията, трябва да я усещаш отвътре и да добавиш малко лудост. Понякога един кадър говори повече от хиляди думи, сподели Стефан Диомов. Допълни, че е посетил 86 държави, но иска да обиколи още поне толкова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук