Димо Демирев, кандидат за кмет на село Добрич: Подготвен съм да поема щафетата

Човек на честта и истината, такъв го знаят съселяните

контакти

Напълно съм подготвен да поема щафетата на управлението в моето родно село Добрич, чувствам и подкрепата на хората, казва издигнатият от ГЕРБ за кмет на населеното място в община Димитровград Димо Демирев, с когото разговаряме в дома му.

За решението да се кандидатирам ме вдъхнови примерът, който даде на всички ни през годините кметът Марин Маринов, с неговия ентусиазъм, силна енергия и дух. Преди две-три години в  разговор той ми сподели, че остарява и няма да може да продължи през следващия мандат. Тогава, лека-полека, започна да ме въвежда в делата си. За съжаление, напусна ни наскоро, не очаквах, че ще си отиде… Не успях да му обещая, но сега, пред неговата памет, заявявам, че ще свърша завещаното. Това е личността, която ме вдъхнови. Делото на Марин Маринов трябва да бъде продължено и ако хората ми гласуват доверие на местния вот на 29 октомври, ще дам всичко от себе си, за да продължи да бъде село Добрич за пример, както досега, уверен е Димо Демирев.

Димо Демирев

Лична покана да влезе в надпреварата за кметство Добрич той е получил от Иво Димов, кандидат за четвърти пореден управленски мандат в община Димитровград и водач на листата на ГЕРБ за Местния парламент. Иво Димов е човекът, който направи много за града и общината. Уважавам го като човек, като личност и  управленец. Сигурен съм, че с подкрепата на неговия силен екип в Общинска администрация и Общинския съвет нещата ще се получават успешно, убеден е Демирев.

За своите 55 години Димо е преживял какво ли не, богати са и професионалните му качества в различни направления. Започнал с ремонти на двигатели с вътрешно горене, продължил с шофьорската професия, в началото на демокрацията отваря транспортна фирма за международни превози, работил като горски стражар към лесничейството в Хасково, горещ почитател на лова, има развъдник за източносибирска лайка, оръжеен майстор, инструктор по стрелба, специалист по вътрешна и външна балистика… Винаги пред изстрела поставям доблестта, казва – Никога не стрелям по беззащитно животно. За мен ловът е, преди всичко, грижа за животните и природата, обяснява кандидатът за кмет.

Разказва и случка, станала в Иран през 1992 г., една от многобройните при курсовете му през годините – от Европа до Азия и Близкия Изток… Пътували с брат си, камионът им се развалил в град Тебриз, привечер. Разбирайки неволята им местен човек ги поканил да преспят и да се нахранят в бедния му дом от кал, в който се влизало през плат, вместо врата – в една стая, където се намирало 7-членно семейство. Хората не само отделили от скромния си залък, но на другия ден домакинът намерил стара кола, с която изминали близо 1400 км, за да намерят част за камиона, платил и на стругар… Прибрахме се, сглобихме камиона и на тръгване попитах колко ще струва. Домакинът се намуси, обърна се и си тръгна. Усетих се набързо, събрах консерви, настигнах го и му ги дадох. Реакцията му бе да сложи ръката си на сърцето и да благодари. Името му започваше с главно Ч. На изражението му бе изписано ЧОВЕК, разказва с вълнение Димо.

Спомня си и друга случка, този път от България и Хасковския регион. Било през 2000 г., когато около селата Силен и Долно Черковище глутници вълци убили над 160 домашни животни за два месеца. Ловци направили хайка, сам Димо убил три вълка… Спомням си, че дойде единият от собствениците на животни, който притежаваше голямо стадо и имаше най-много дадени жертви. Дари ни три ярета – две за дружинката и едното за вкъщи, доволен, че загубите му ще намалеят. Изненадах се приятно от жеста, продължи Димо Демирев, правейки паралел със случката в Иран.

Здрав дух в здраво тяло с активно спортуване

Радва ме, че все още има такива взаимоотношения между хората. Те трябва да са пример за нас какви трябва да бъдем, особено на прага на ново управление, за да върнем вярата в хората, че трябва да си помагаме и да бъдем обединени за по-добър живот на всички, в полза на обществото, споделя още кандидатът за кмет на село Добрич.

Димо Демирев със съпругата си Милена и внучката Вяра

В родното си населено място той се завръща след близо 10 години в Испания, където отново е на камиона, изпълнявайки курсове до различни страни… Основната му визия е да поддържа създаденото досега в населеното място, да продължи рехабилитирането на инфраструктурата, да се изграждат още спортни площадки, дейността на пенсионерския клуб, да бъде в помощ за нуждите на всеки. Самият Демирев спортува активно, което личи по набиранията и превъртанията на лоста, както и, че на всеки ловен излет изминава по около 25 км. в пресечени местности.

Човек със сплотено семейство, Димо Демирев е човек на честта и истината! Ще го подкрепим!, споделят жители на село Добрич, за които изборът на 29 октомври е ясен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук