ДИМИТЪР РУСЕВ – ПРЪВ ДЕЕЦ НА КУЛТУРАТА, 5 УЧИТЕЛИ С НАГРАДИ ЗА ПРАЗНИКА

контакти

Ръководителят на Акустично джаз трио Димитър Русев е новият носител на приза за „Годишна награда за култура“ в Димитровград. Той му бе връчен от кмета на общината Иво Димов на церемония, провела се на откритата сцена на пл. „България“. За наградата той бе единодушно избран от 7-членно жури в съперничество с още няколко силни кандидатури.

За мен е голяма чест да получа тази награда. Искам да благодаря на общината, на моите приятели от Триото Петър Ганев, Митя Йорданов, Найден Клинчев, който вече не е между нас, на нашата чудесна вокална изпълнителка Мария Арнаудова, произнесе слова носителят на отличието. Той се обърна към тях, както и към множеството ученици на площада, пожелавайки честит празник, да създават културата на България и да стават все по-образовани. Допълни, че Димитровград е единствения в България, в който от пет години се провежда младежки джаз фестивал. Освен това е един от двата града в страната, който си има собствена джаз формация.

На празника на буквите –  24 май, своето признание получиха и учителите на града край Марица в четири категории. „Учител на годината в детска градина“ е Катя Грозева, ОДЗ „Райна Княгиня“; „Учител на годината в начален етап“ – Даниела Петкова, ОУ „Пейо Яворов“; „Учител на годината в прогимназиален етап“ – Росица Илчева, ОУ „Пенчо Славейков“; „Учител на годината в гимназиален етап“ – Мария Янева, ЕГ „Проф. д-р Иван Богоров“. Грамота и почетен знак за цялостен принос в областта на предучилищното възпитание и обучение получи Мария Георгиева, ОДЗ „Слънце“. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук