ДИМИТЪР ПЕТРОВ: БСП Е КАТО РЕКА. ВСЯКО ОТЦЕПИЛО СЕ ПОТОЧЕ ПРЕСЪХВА

[quote]УСТАВЪТ НА ПАРТИЯТА АВТОМАТЧНО ИЗКЛЮЧВА ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ[/quote]

БСП е като река. Всяко отцепило се поточе рано или късно пресъхва. Това заяви председателят на Общинския съвет на БСП в Димитровград Димитър Петров. Думите му бяха свързани със ставащото около инициативата на президента на България, мандати 2002 -2012, Георги Първанов, Алтернатива за българско възраждане /АБВ/. Петров уточни, че мисълта не е негова, но я цитира, за да онагледи ситуацията, както я вижда.

Национално съвещание на БСП се проведе в неделя в Пловдив. Присъстваха лидерът на социалистите Сергей Станишев, членове на Изпълнителното бюро, на Националния съвет, ръководството на парламентарната група на „Коалиция за България“, председатели на областни, градски, общински съвети на Левицата. От Димитровград не е присъствал друг, освен Димитър Петров.

На форума не се взеха решения. Целта бе да се анализира ситуацията около евроизборите, подготовка на общините, предстояща тактика и задачи, коментира председателят на структурата на социалистите в града край Марица.

Димитър Петров изясни, че няма нито един член от БСП Димитровград, който да е преминал към АБВ. Той е убеден, че така ще бъде и за в бъдеще. Социалистът смята, че преминаване към Движението може да направят хора, които са встрани от партията.

За евентуалното изключване на Георги Първанов от БСП Петров посочи, че Уставът на партията ясно се е произнесъл какво се случва с членове, които работят за други каузи. Не ми се иска БСП да се разцепва и да се образува друга партия, каза още той.

Уставът автоматично изключва хора като Георги Първанов. Това би се отнесло и за мен, и за други членове, които не го спазват, заяви лидерът на Областната структура на социалистите Минка Стоянова. Според нея, Първанов не постъпва коректно, защото той е бил един от хората, които през годините най-много е говорил за обединението в лявото пространство.

[pullquote_left]ВРАТАТА В БСП НЕ Е ЗАТВОРТЕНА ЗА НИКОЙ[/pullquote_left]

Иска ми се да надделее разумът. Вратата в БСП не е затворена за никой, включително за преминалите към АВБ, допълни Стоянова. По думите и за момента няма социалисти от региона, които да са изявили желание да преминат към Движението. Всички структури в областта сме подкрепяли партията и ще продължаваме да го правим, каза още тя. 

[box_info]Гръцки маслини и зехтин на едро от АНТЕК ГРУП: 0988/900 829. Вижте тук.[/box_info]   Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. За Първанов и такива подобни може вашето твърдение да е вярно. Но БКП е доказала, че може да работи при всякакви условия. Нейното състояние в момента подвежда много, това може ида е за добре. Големият проблем за БКП е, че унищожиха нейната (а значи и на народа) икономическа база. За да има силна комунистическа партия, трябва да има промишлен пролетариат. Но, който мисли, че може това безобразно състояние на икономиката да съществува вечно – е политически труп. Осъзнава се вече и от буржоазни партии. Иска или не иска ще го разбере и БСП.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук