ДИМИТРОВ: ОБСЪЖДАНИТЕ ОСТАВКА НА КАБИНЕТА И ИЗБОРИ ПОЛЯРИЗИРАТ ОБС

Надявам се, че това, което се случва в София, по никакъв начин няма да повлияе на решенията, вземани от Общинския съвет. Имам предвид следното – отново се говори за оставка на правителството. Когато има избори, за съжаление, местният парламент се поляризира. Част от общинските съветници от двете големи политически партии спират да вземат рационалните за общината решения. Започват да се чудят по какъв начин да привлекат колкото се може повече избиратели на своя страна. Надявам се тази сесия да мине спокойно, благоразумно, да няма крайности за това кой ще надделее, заяви на пресконференция председателят на ОбС Стефан Димитров. Той напомни, че заседанията са отворени и всеки гражданин може да дойде да види поведението на местните парламентаристи.

Общо 47 точки ще се разгледат на предстоящата на 31 октомври сесия на ОбС. Димитров подчерта, че над 50% от докладните се отнасят до разпореждане с общинска собственост. Според него е важно общината да има ясна стратегия още от началото на годината и тя да се следва, а не приоритетите да се променят в движение. По думите му земеделската земя продължава да бъде атрактивна. Той обаче съжали, че няма да могат да я придобиват чужденци. Ако някой каже, че чужди граждани нямат право да придобиват собственост, той със сигурност греши. Гражданин, който не е от страна от Европейския съюз, може да си направи фирма и през търговско дружество да придобива собственост или земеделска земя. Ако можеха да я придобиват, цената щеше да се повиши допълни председателят на ОбС. Той каза още, че общината няма изградена жилищна политика, като единствено се продават жилища на ниска цена.

Той засегна друг важен акцент, свързан с предстоящото обсъждане и приемане на общински план за развитие на община Димитровград за периода 2014-2020. Определи го като балансиран, но основен акцент, в който пада върху Димитровград, за разлика от населените места. Липсва стратегическа визия какво ще се случва в общината, каза още той.

Сред другите докладни съветниците ще разгледат предложението за подновяване договора за управление на д-р Елисавета Стефанова – управител на „Медицински център – Димитровград“. Местните парламентаристи ще вземат решение дали да оспорят редовността на свиканото Общо събрание на ВиК Димитровград, на което бе сменен управителя…

Златно пиле на грил по рецепта на баба. Истинският български вкус! Виж тук

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук